Sunday, May 27, 2007

Αντίο Αμαλία



Η ιστορία της Αμαλίας δεν έχει σχέση με τη λογοτεχνία. Είναι όμως συγκλονιστική και αξίζει να διαδοθεί. Αποτελεί μάθημα ζωής και ταυτόχρονα μάθημα για τη δύναμη και τη χρήση που μπορεί να έχει το "νέο μέσο", που λέγεται διαδίκτυο.


Το ιστολόγιό της είναι το: http://fakellaki.blogspot.com/ και την ιστορία της έκανε γνωστή και εκτός διαδικτύου ο δημοσιογράφος Γιώργος Κιούσης της Ελευθεροτυπίας με την παρακάτω συνέντευξη που πήρε από την Αμαλία στις 2/5/07: http://www.enet.gr/online/online_hprint?id=96109740


Η Αμαλία μάς άφησε χτες 25/5/07.


Μακάρι το μπλόγκ της να παραμείνει ανοιχτό και να συνεχίσει να χαστουκίζει την απάθεια, την αισχροκέρδια και την ασχετοσύνη.


Να δίνει δύναμη σε όλους μας, αντί να υπομένουμε, σαν πρόβατα τη σφαγή μας, να αντιδρούμε και να ξεμπροστιάζουμε το σταβό και τ' άδικο όπου το συναντάμε.


Η ελληνική μπλογκόσφαιρα και όλοι όσοι έμαθαν την ιστορία της, πενθούν.


Ας είναι το καινούργιο της ταξίδι της Αμαλίας, με λιγότερο πόνο και βάσανα αυτή τη φορά.



************


Τι να σου δώσω για να έχεις σε τούτο τον δρόμο, να σου δώσω λίγο από τον δικό μου ουρανό; Που για σένα θα τον αφήσω στο φως, να σου δώσω το κόκκινο από την τριανταφυλλιά στο μπαλκόνι μου; Να μαζέψω λίγο άσπρο από τις μαργαρίτες να σου τις βάλω στα μαλλιά;



*************



(Αντιγραφή από το φόρουμ του Λέξημα)